Бърза и сигурна доставка
Лесно връщане: Заяви първите 14 дни
Проверка на пратката

За нас

Мut-co

Фирмата започва дейноста си през 1991 г., като събирателно дружество.
 
 
 Повече от двадесет години фирмата е позната на пазара като търговец на едро и дребно с български и вносни парфюмерийни и козметични продукти. Търговската дейност на дружеството е с акцент върху търговията на едро. За извършването на тази дейност дружеството имаше развита структура от 5 офиса за търговия на едро в страната. През 1999 г. работещите на трудов договор в дружеството достигнаха до 128 човека. През месец декември 1999 г. извършихме преструктуриране и ликвидирахме търговските обекти за търговия на дребно и редуцирахме офисите за търговия на едро до два - в градовете София и Бургас. Намалихме състава на фирмата драстично, а през 2006г. закрихме и офиса си в Бургас.
 
Ръководството на търговската дейност на фирмата се извършва от централния офис в гр. София. Ръководният екип включва управителя на фирмата, главен счетоводител и супервайзер-маркетинг. Управителя, главният счетоводител и супервайзерът отговарят пряко за външнотърговската дейност, ръководството на търговията, развитието на търговската мрежа, набирането на нови клиенти и ръководството на персонала.
 
През годините фирмата е работила с група основни доставчици на стоки, които притежават изключителните права за внос на известни търговски марки като: "Жилет", "Буржоа", "Лакалут", "Нивея", "ФА", "Триза", "Палмолив", "Голден Роз", Дов", "Тимотей", "Деним" и др. Този начин на търговия при условията на консигнационен фирмен кредит, отложено плащане или доставки с предварително заплащане предопределяше мястото на фирмата като вторичен дистрибутор на вносни стоки.
 
Впоследствие ориентирахме нашата дейност към вноса на "наши" продукти. Фирмата ни беше представител за Република България на марките „STREP”, „REWIWAX”, „DRESSIN” вноса на които вече прекратихме.
 
В изпълнение на програмата на фирмата по вноса на парфюмерийни продукти от средния и висок ценови сегмент през 1993 г.  проведохме преговори с PROFIT CENTER "MAURER + WIRTZ" GmbH & Co KG - от немската търговска група DALLI WERKE.
"MAURER + WIRTZ" GmbH & Co KG, заедно с дъщерните си фирми THEANY COSMETIC GmbH и COSMEUROPE - Benelux b.v. е производител на широка гама тоалетни води, които експортира в повече от 150 страни. В бранша фирмата е известна от около 150 години. 

Портфолиото на фирмата включва сериите:
 • TABAC        
 • CARLO COLUCCI;
 • Betty Barclay;
 • FISHBONE;
 • NEW YORKER;
 • PROVOCATION;
 • s.Oliver;
 • OTTO KERN;
 • Bottle Company;
 • NONCHALANCE;
 • MUSTANG.
 • 4711
 • Tosca
 • Sir Irisch Moos
 • Pussy De Luxe
 
 
Включването на част от тези серии в нашата продуктова листа ни помогна за разнообразяването и разширяването на собствения ни асортимент. В момента фирмата ни стои на българския пазар с достатъчно пълен и широк, атрактивен асортимент от продукти на които сме изключителен доставчик.
 
От 2006г. в портфолиото на фирмата влезе и немската фирма за производство на четки и аксесоари за грим и коса "Barbara Hoffman" GmbH&Co KG. Основен производител на четки за магазини „Дъглас”.
 
От началото на 2007 сме основни представители на Юнивърсал Брандс Груп с широк асортимент продукти в класа „Middle, upper-middle” парфюмерийни и козметични продукти, като марките които предлагаме са:
Beverly Hills Polo Club
 
 Асортиментът на фирмата е достатъчен за зареждане на един  магазин  Асортимент който е доста добре застъпен  на парфюмерийният пазар в Европа. В съдружие с нашите партньори от сегмента средна класа парфюмерийни и козметични продукти бихме внесли разнообразие в еднотипня бутиков стил на този вид магазини.
 
От 2009 година фирмата работи и с немската верига магазини Douglas, като до момента зареждаме 5 магазина Douglas, с логото на фирмата и 10 магазина Beauty Zone ситуирани в цялата страна.
 
През 2013 година фирмата започна работа с две нови немски компании, с дългогодишен опит в производството на четки за коса и гребени. Hercules Sagemann и Faller. Продукти на изключително високо ниво в световен мащаб.
 
От началото на 2014 в портфолиото на Мут и Ко стартираха още две нови марки/компании, характеризирани с иновация и амбициозност в търсене на ниши в областа на парфюмерията и козметиката. Novae plus и Vivian Gray са млади компании от Германия, настъпваши с доста бързи темпове на световните пазари.