PDF Печат Е-поща
Автор: Administrator   
Вторник, 23 Април 2013г. 09:36ч.
Фаллер е основана от Фран-Джозев Фаллер през 1827. Вече повече от 180 години, е в производството на висококачествени четки за коса в  Todtnau, което го прави една от най-старите компании от този вид в Шварцвалд.  По време на пиковите на компанията в него са работели до 300 души. В по-близкото минало, историята на компанията е доста съдбовна. През 1974 г. е била включена в Vereinigte Bürstenfabriken Todtnau и става част от групата, ход, който в крайна сметка доведе до несъстоятелност през 2005 г. Това доведе до поглъщането на Faller Bürstenfabrik от семейство Келер в началото на 2006 г., така че надеждността на продуктите се върна към фирмата и позволи връщането на  детелината като  лого на марката на компанията отново.

Акценти:

1.Маслиновото дърво е нещо много специално. То се отличава със своя меден цвят пресечен от кафеникави вени и здравина. За изработването на тази серия се използват дървета които са на края на своя живот и след дълъг и сложен процес на изсушаване на дървесината под строг контрол, които отнемат до 8 месеца се изработват четките от серията "Olive Wood". Серията се отличава с високо качество и е на пазара от 25 години.

2.Натуралната четина се грижи за косата по време на ежедневната грижа за косата. Всяко замърсяване или прах се отстранява. Естествения себум се отделя от скалпа и се разпределя от корените към краищата на косата. Така на косата се дава естествен, копринен блясък и се възпрепятства от изсушаване. Прецизното разстояние на снопчетата четината осигурява по-добро сцепление в косата - решаваща характеристика на наистина добра четка.

3.Естествени влакна- Тези влакна се извличат от кактуса агаве и са особено устойчиви. Фибри, които произхождат от Мексико и са подходящи за масажни четки, ръчни четки и други подобни. Влакна са устойчиви на кисели и алкални проблеми, те са много еластични и се характеризират с оптимална абсорбция на вода.

4.Bamboo

Всъщност бамбукът е вид трева. Въпреки това, някои от бамбуковите сортове могат да имат обиколка около 80 см и може да порастне до 38 м височина. Някои сортове израстват до 1 м на ден, като бамбука е бързоразтящо растение. Благодарение на неговия растеж, бамбука произвежда изключително високо количество биомаса. Това е от голямо значение, тъй като всяко дава повече кислород, отколкото използва по време на неговия растеж. Бамбукът следователно е важен CO2 филтър, допринасящи за по-доброто на глобалния климат. Неговото дърво е здраво, леко и много трудно се огъва, отлично за производството на четки. Нашата нова серия с бамбукови дръжки е с елегантен и ергономичен дизайн - разработена от млад милански дизайнер. Дръжките са удобни за ръката и позволяват лесно и ефективно боравенето с тях. Мек и топъл цвят на закален бамбук е акцентиран чрез третиране с масло, докато в същото време я предпазва от замърсяване.

ЧЕТКИ И ГРЕБЕНИ ЗА КОСА

Последна промяна от Вторник, 14 Януари 2014г. 12:12ч.
 

Харесай ни във Фейсбук

Избрано