The New-York Hamburger Gummi-Waaren Compagniem произвежда гребени от ебонит (естествен каучук) с най-високо производствено качество вече над 150 години. Всички продукти носят наименованието Hercules Sägemann и под-марки, като Matador и Triumph. The New-York Hamburger Gummi-Waaren Compagniem е основана през 1870 в Barmbek. Още тогава тя вече е създала шедьоври на фризьорството в производствения обект в Хамбург Harburg преди да премине в Люнебург, където фабрика се намира днес.

Гребенът е може би най-използваният елемент в фризьорски салона и основния продукт -грижа за косата за всяка баня. Отличителен белег на Hercules Sägemann гребените е направен от истински златен лист и е символ на изключително високо качество: Ако прочетете златни букви "Hercules Sägemann" на лъскав наситено черен гребен, можете да бъдете сигурни, че това е един от най-цените гребени от  ебонит, направена от New-York Hamburger Gummi-Waaren Compagnie AG. От 1856 тези шедьоври на фризьорството се правят в 35 предимно ръчни стъпки за работа с традиционните машини в Хамбург.

Качеството:

Ебонита се произвежда чрез вулканизация на каучук. Материалът има подобни характеристики като рог или слонова кост. Тя е устойчива и много стабилна. Той има предимството, че няма остри ръбове които да остават на зъбците, както и при конвенционалните пластмасови гребени. Всички повърхности от естествен каучук може да бъдат, шлифовани и полирани, така че косата и скалпа са защитени по време на разресването. Това не е единствената функция, която прави Hercules Sägemann гребените нещо наистина специално. Освен това те имат  топло и химически устойчиви  характеристики, които са почти незаменими при работа в фризьорски салона, както и като стил в дома Ви.

Как качествените ебонитови гребени са произведени:

По време на вулканизация в гореща пара, меките структури на гумата се свързват от серни молекули и по този начин се създава структура, която е еластична и също така стабилна.

Естественият каучук се притиска между метални фолиа с матрица на гребен. След вулканизация, металното фолио се отстранява и ебонитът се е образувал от мека гума. След  това листовете се обработват на ръка (шлайфане, рязане и полиране), при която качеството на повърхността, както и точността на зъбонарязване е под постоянно наблюдение, за да се гарантира, че само безупречни шедьоври които не биха повредили косата и скалпа може да напусне нашата фабрика. Накрая на гребена се поставят  релефни, позлатени букви с името на на световно известната Hercules Sägemann марка, която гарантира най-високо качество, функционален дизайн и максимална защита на косата.

Чрез внимателна обработка, приемствеността в управлението на нашата продуктова гама и надеждността на нашите търговски партньори, нашите марки Hercules Sägemann, Matador и Triumph Master са получили отлична репутация сред фризьорите и потребителите.

Hercules Sägemann се отличава с качество и функционалност: нашите продуктови линии непрекъснато се развиват в съответствие с максимата: "От практически опит за практиката". Това постигаме чрез нашето отлично сътрудничество с избрани фризьори.

 Каталог с цени четки и гребени за коса:

 

Харесай ни във Фейсбук

Избрано